KADEM’in “Yapay Zeka ve Kadın” temalı webinarlarının ilki yapıldı

KADEM’in “Yapay Zeka ve Kadın” temalı webinarlarının ilki yapıldı
KADEM’in “Yapay Zeka ve Kadın” temalı webinarlarının ilki yapıldı
GİRİŞ 06.06.2024 16.08 GÜNCELLEME 21.06.2024 08.49
Bu Habere 0 Yorum Yapılmış

İstanbul merkezli Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), “Yapay Zeka ve Kadın” temasıyla düzenlediği webinar serisinin ilk oturumunu gerçekleştirdi. İbn Haldun Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Doç. Dr. Enis Doko’nun sunumuyla başlayan seride, “Yapay Zeka Aşık Olabilir mi?” başlığıyla yapılan sunum büyük ilgi gördü.

Doko’nun 24 Mayıs’ta gerçekleştirdiği sunumda, yapay zekanın kavramsal ve türsel ayrımları ele alındı. Her geçen gün gelişen yapay zeka teknolojisinin çalışma prensiplerinin anlaşılması için genel bir çerçeve sunuldu.

Doko, yapay zekanın temel amacının “sorun çözme” olduğunu belirterek, veri kaynağının önemine vurgu yaptı. Özellikle Amazon’un yapay zeka ile yaptığı işe alım sürecindeki cinsiyetçi sonuçları örnek gösterdi.

Yapay zekanın objektif olmadığı ve adaletsiz sonuçlara varabildiği vurgulanan sunumda, yapay zekanın duygusal kapasitesi ve insan duygularını tecrübe edip edemeyeceği de tartışıldı.

Sunumun ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Doko, yapay zekanın öngörülemezlik nedeniyle bir tehdit olarak algılandığını belirtti.

Webinarlar Devam Edecek: İlerleyen Günlerde Ele Alınacak Konular

KADEM’in düzenlediği webinar serisi, “Yapay Zekanın Sunduğu Bilgiye Erişim İmkanı”, “Yapay Zeka ve Etik”, “Yapay Zeka Hukuk Uygulamalarını Nasıl Dönüştürecek?”, “Etik Ufuklar: Yapay Zekanın Geleceğine Yön Vermek”, “Yapay Zeka ve Toplumsal Cinsiyet”, “Yapay Zeka ve Geleceği Şekillendirmek” gibi konuları da ele alacak.

6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’ne Hazırlık

Webinar serisi, KADEM’in Kasım ayında İstanbul’da düzenleyeceği 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’ne de hazırlık niteliği taşıyor. Zirvenin ana teması “Yapay Zeka ve Kadın” olarak belirlenmiş durumda.

KADEM, webinarlar aracılığıyla, zirve öncesinde konuya ilişkin derinlemesine bir anlayış geliştirilmesini, alana ilgi duyanları ve uzmanları bir araya getirerek farklı bakış açılarını keşfetmeyi amaçlıyor.

Kayıt ve detaylı bilgi için Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi internet sayfası ziyaret edilebilir.

YORUMLAR 0

    DİĞER HABERLER