Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanlığına Seçildi

Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanlığına Seçildi
Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanlığına Seçildi
GİRİŞ 09.06.2024 09.46 GÜNCELLEME 09.06.2024 09.46
Bu Habere 0 Yorum Yapılmış

Tarihi Kentler Birliği’nin Yeni Başkanı Mansur Yavaş Oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul’da gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği genel kurulunda başkanlığa seçildi. Pendik’teki otelde yapılan genel kurulda, Yavaş 716 geçerli oyun 495’ini alarak başkanlığa seçilirken, rakibi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ise 221 oyda kaldı.

kentler birligi kentimgazetesi3

Genel Kurulda Seçim Süreci

Pendik’te bir otelde gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği genel kurulunun divan başkanlığını Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yaptı. Adaylar arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk bulunuyordu. Oylama öncesi konuşan Yavaş, Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemde bu birliğe kurucu üye olarak katıldığını belirtti. Tarihi ve kültürel mirasın korunmasının önemine değinen Yavaş, bu çalışmaların hem turizme hem de istihdama katkı sağladığını ifade etti.

Mehmet Öntürk ise Hatay’ın dünyanın en tarihi şehirlerinden biri olduğunu belirterek, adaylığının bu sebeple olduğunu açıkladı. Tarihi ve kültürel mirasın korunmasının siyaset üstü bir konu olduğunu vurgulayan Öntürk, CHP‘nin bu konuda hassas davranmasını ve aday çıkarmamasını beklediğini söyledi.

kentler birligi kentimgazetesi4

Mansur Yavaş’ın Açıklamaları

Mansur Yavaş, genel kurul öncesinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tarihin, kültürün korunması bizim atalarımıza karşı en büyük borcumuzdur. Geleceğe bunların uzanması lazım ve bunun da sonuçlarını ben hem Beypazarı’nda gördüm, Ankara’da da göreceğiz. Hem kültürümüzü koruyoruz hem gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Bir yandan da turizm ve istihdam sağlıyor.”

kentler birligi kentimgazetesi2

Mehmet Öntürk’ün Açıklamaları

Mehmet Öntürk ise şu ifadeleri kullandı: “Bu işin biraz siyasetin dışında olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü tarih, kültür, medeniyetler şehri olan bir şehir yerle bir olmuş. Ben CHP’nin yerinde olsaydım bu konuda hassas davranır, aday bile çıkartmazdım. Çünkü bu siyaset üstü bir konu ama maalesef işi siyasete döküyorlar.”

kentler birligi kentimgazetesi7

Genel Kurul Sonuçları ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun Katılımı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da genel kurula katılarak oy kullandı. İmamoğlu, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek, “Mansur Yavaş Başkanımızın ve değerli heyetinin Tarihi Kentler Birliğinde iz bırakacağına eminim. İnşallah güzel bir dönem olur.” dedi.

Mansur Yavaş’ın başkan seçilmesi, Tarihi Kentler Birliği için yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Yavaş, Beypazarı’nda ve Ankara’da tarihi ve kültürel mirasın korunmasındaki deneyimlerini bu birliğe taşıyarak, önemli katkılarda bulunmayı hedefliyor. Genel kurulda elde ettiği 495 oy, Yavaş’ın güçlü bir destekle başkanlığa seçildiğini gösteriyor.

kentler birligi kentimgazetesi5

YORUMLAR 0

    DİĞER HABERLER