İstanbul Valiliği Orman Yangınlarına Karşı Tedbirleri Açıkladı

İstanbul Valiliği Orman Yangınlarına Karşı Tedbirleri Açıkladı
İstanbul Valiliği Orman Yangınlarına Karşı Tedbirleri Açıkladı
GİRİŞ 06.06.2024 16.28 GÜNCELLEME 06.06.2024 16.28
Bu Habere 0 Yorum Yapılmış

Ormanlık Alanlara Giriş Yasaklandı

İstanbul Valiliği, piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanları dışındaki ormanlık alanlara girişlerin 10 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında yasaklandığını duyurdu. Bu karar, yaz aylarında orman yangınlarının önlenmesi amacıyla alındı.

Sadece Belirlenmiş Alanlarda Faaliyet Serbest

Valilikten yapılan açıklamada, İstanbul sınırları içindeki piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetlerin serbest olduğu belirtildi. Ancak, bu alanlar dışındaki ormanlık bölgelerde mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmak yasaklandı.

Tarla Temizliği ve Ateş Yakmak Yasak

Orman Yasası’nın 31. ve 32. maddeleri kapsamında olan köy ve mahalleler de dahil olmak üzere, orman içi ve bitişiğindeki köy ve mahallelerde anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliği gibi nedenlerle ağaç, dal ve bitki örtüsünün yakılması yasaklandı. Ayrıca, orman alanı civarındaki tesisler ve sanayi kuruluşlarının orman alanlarını etkileme riski bulunan faaliyetler öncesinde önleyici tedbirleri almaları gerektiği belirtildi.

Enerji Hatlarına Bakım ve Gerekirse Kesinti

Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşların (BEDAŞ, AYEDAŞ ve TEİAŞ), enerji hatlarının ormanlık alanlardan geçen bölümlerinde gerekli bakımları yapmaları ve yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacakları açıklandı.

Çöp Toplama Alanlarında Koruma Bandı

Tüm belediyelerin orman içi, orman kenarı ve bitişiğindeki çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacakları ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini hazır bulunduracakları bildirildi.

Sokak Hayvanlarını Beslemek İçin İzin Gerekiyor

Sokak hayvanlarını beslemek amacıyla yasaklı alanlara girmek isteyen vatandaşların, kimlik bilgileri ve besleme yapacakları yer ve zaman bilgilerini ilgili ilçe güvenlik birimleri ile orman işletme şefliklerine bildirmeleri ve izin almaları gerektiği belirtildi. Bu kişilerin yasaklı alanda piknik yapma ve ateş yakma yasağından muaf olmadıkları vurgulandı.

Denetimler ve Yaptırımlar

Kaymakamlıklar ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda oluşturulan denetim ekiplerinin etkin bir şekilde gözetim ve denetim yapacağı, gerekli hallerde tüm kamu ve özel sektör imkanlarının yangına karşı etkili müdahale için kullanılacağı ifade edildi. Alınan kararlara aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacağı belirtildi.

YORUMLAR 0

    DİĞER HABERLER