Fatih’te Tarihi Yapıya Bitişik İstinat Duvarı Çöktü

Fatih’te Tarihi Yapıya Bitişik İstinat Duvarı Çöktü
Fatih’te Tarihi Yapıya Bitişik İstinat Duvarı Çöktü
GİRİŞ 07.06.2024 09.03 GÜNCELLEME 08.06.2024 13.07
Bu Habere 0 Yorum Yapılmış

İstanbul’un Fatih ilçesinde, eski bir kilise ya da sarnıç olduğuna inanılan yapıya bitişik istinat duvarı çöktü. Olay, Kocamustafapaşa Mahallesi’nde bulunan İzci Türk Sokak’ta gerçekleşti. Çöken istinat duvarı, alt taraftaki bir binanın bahçesine zarar verdi.

fatih duvar kentimgazetesi2

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, AFAD ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, bölgede incelemelerde bulunmaya devam ediyor.

Öte yandan, çöken istinat duvarının bitişik olduğu yapıdan bir süredir parçaların koptuğu bildirildi. Bahçesi zarar gören Ayşe Yücel, olayı yaşarken büyük korku yaşadıklarını ifade etti. Yücel, çatlaklar bulunan duvarla ilgili uzun zamandır şikayet ettiklerini ancak kimsenin ilgilenmediğini belirtti. İBB yetkililerinin “Fatih Belediyesi ilgilensin” dediğini aktaran Yücel, durumu CİMER’e bildirdiklerini ancak sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Yücel, çökme riskinin hala devam ettiğini vurgulayarak, bahçesinin üzerinde bir binanın bulunduğunu ve bu binanın çökme ihtimali nedeniyle endişeli olduklarını söyledi.

fatih duvar kentimgazetesi3

YORUMLAR 0

    DİĞER HABERLER