Emekli Vali Ömer Türk İstanbul’da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Emekli Vali Ömer Türk İstanbul’da Son Yolculuğuna Uğurlandı
Emekli Vali Ömer Türk İstanbul’da Son Yolculuğuna Uğurlandı
GİRİŞ 09.06.2024 09.41 GÜNCELLEME 20.06.2024 21.57
Bu Habere 0 Yorum Yapılmış

Emekli Vali Ömer Türk, tedavi gördüğü hastanede vefat etmesinin ardından İstanbul’da toprağa verildi. Fatih Camisi’nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine ailesi, eski ve yeni üst düzey devlet yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Türk’ün cenazesi, Edirnekapı Mezarlığı’nda defnedildi.

Vali Ömer Türk için Fatih Camisi’nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. Törende taziyeleri Türk’ün eşi Hanife Türk ve oğlu Mehmet Ali Türk kabul etti. Cenaze törenine, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından Türk’ün cenazesi Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1975’te mezun olan Ömer Türk, meslek hayatına çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaparak başladı. Adana’nın Pozantı, Uşak’ın Ulubey, Erzurum’un Tortum ve Çanakkale’nin Çan ilçelerinde kaymakam olarak görev yaptı. 1988’de mülkiye müfettişi olan Türk, İçişleri Bakanlığında birçok hizmette bulundu. 1999’da mülkiye başmüfettişiyken Iğdır Valiliğine atandı.

Ömer Türk, emekli olduktan sonra 2004 yılında Kadir Topbaş döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başmüşaviri olarak göreve başladı ve bu görevini 5 yıl boyunca sürdürdü.

YORUMLAR 0

    DİĞER HABERLER