Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece’de Çöken Bina Enkazında İncelemelerde Bulundu

Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece’de Çöken Bina Enkazında İncelemelerde Bulundu
Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece’de Çöken Bina Enkazında İncelemelerde Bulundu
GİRİŞ 07.06.2024 09.18 GÜNCELLEME 08.06.2024 13.49
Bu Habere 0 Yorum Yapılmış

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Açıklamalar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece’de çöken 3 katlı binaya ilişkin tetkiklerin devam ettiğini ve yakın binalarla ilgili boşaltma işlemlerinin yapıldığını açıkladı. İBB Başkanı İmamoğlu ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı’nın kesişim noktasındaki, 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 8 kişinin yaralı kurtarıldığı çöken binanın enkaz alanında incelemelerde bulundu.

Kaçak Yapı İddiaları

İncelemelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, ruhsatlı yapının üzerine 1,5 kata yakın bir kaçak yapı inşa edildiğini belirtti. Ancak bu duruma dair belediyenin kayıtlarında herhangi bir ihbar ya da şikayetin bulunmadığını ifade etti.

Eski Binalarda Niteliksiz İşçilik ve Malzeme Kullanımı

Eski binaların birçoğunda niteliksiz işçilik ve malzeme kullanıldığını vurgulayan İmamoğlu, tetkiklerin devam ettiğini ve komşu binaların da boşaltıldığını belirtti. Hem Küçükçekmece Belediyesi hem de İBB ekiplerinin sahada olduğunu söyleyen İmamoğlu, sürecin hızlı ve etkin bir şekilde takip edileceğini söyledi.

Deprem İstanbul’un Önemli Bir Meselesi

Depremin İstanbul’un önemli bir meselesi olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, çözümün tek elden ve güçlü bir iradeyle süreci yönetmekten geçtiğini söyledi. İlçe ve büyükşehir belediyeleri, valilik, kaymakamlık ve bakanlık arasında ayrım yapılmadan, konunun bütün olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. İstanbul özelinde bütün sektörlerin içine katıldığı bir yapılanmayla çözüme ulaşılabileceğini belirtti.

k.cek .bina gentingazetesi7

İstanbul Deprem Başkanlığı Önerisi

Deprem konusunda bütüncül bir yaklaşımla çözümün mümkün olduğunu belirten İmamoğlu, “Herkes tek salonda, tek mecliste, tek konseyde konuşur ve karar alır. İstanbul Deprem Başkanlığı, İstanbul Deprem Konseyi adı her ne ise konulabilir, çözüm buradan geçmektedir. İstanbul’da sıkıntılı bina sayısı yüksek. Bu hızla gidersek 40-50 yılda bunu bitiremeyiz. Depremin riski her geçen gün daha da artıyor.” diye konuştu.

Sürecin Takibi ve Başsağlığı Mesajı

İmamoğlu, ekiplerin süreci hızlı bir şekilde toparladığını belirterek, hayatını kaybeden Türkmenistan uyruklu kişinin yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi. Kaymakamlık ve Valilik desteğiyle sürecin sıkı bir biçimde takip edileceğini vurguladı.

YORUMLAR 0

    DİĞER HABERLER