3. Manda Festivali, Eyüpsultan’da Düzenlendi

3. Manda Festivali, Eyüpsultan’da Düzenlendi
3. Manda Festivali, Eyüpsultan’da Düzenlendi
GİRİŞ 07.06.2024 09.14 GÜNCELLEME 08.06.2024 13.33
Bu Habere 0 Yorum Yapılmış

İstanbul’un Sulak Alanlarındaki Mandacılık Faaliyetlerine Dikkat Çekiliyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve CLIMAVORE x Jameel at RCA işbirliğiyle bu yıl üçüncü kez düzenlenen “Manda Festivali” Ağaçlı Köyü Fatih Parkı’nda gerçekleştirildi. İlk kez 17. İstanbul Bienali kapsamında düzenlenen festivalin amacı, İstanbul’un sulak alanlarında sürdürülen mandacılık faaliyetlerinin varlığına ve kalıcılığına dikkat çekmektir.

manda fest.kentimgazetesi1

Manda Müşterekleri Proje Koordinatörünün Açıklamaları

Manda Müşterekleri Proje Koordinatörü Kubilay Ercelep, festivali düzenleme amaçlarının şehir merkezindeki insanların sulak alan ekolojisinin farkına varmaları olduğunu belirtti. Ercelep, mandaların süt ve süt ürünleri sektöründeki öneminin giderek daha fazla fark edildiğini vurguladı ve şu açıklamalarda bulundu:

“İstanbul halkı biraz daha buradaki sorunları düşünecek. Amacımız oydu. Projeyi başlatanlar Londra merkezli çalışıyorlar. Onlarla sanatın erişilebilirliğinden yararlanıyoruz. İklimler değişirken, insanlar iklimleri değiştirirken biz kendi yeme pratiklerimizi nasıl değiştirebiliriz? Tam olarak buna odaklanıyoruz. Bu projenin sahibi Daniel Fernandez Pascual ve Alon Schwabe. Biz daha küçük alt ekiplerle birlikte istasyonlar kurarak tüm dünyada farkındalığı artırmayı ve bu bilinci oluşturmaya çalışıyoruz.”

Belediyelerin Rolü ve Sorumlulukları

Eyüp Sultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, Ağaçlı köyünde yeşil alanın, mandacılığın, hayvancılığın ve tarımın hala sürdürüldüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Meyvelerin sebzelerin marketlerde, manavlarda yetiştiğine inanan kuşakların geldiği dönemde böyle cennet bir köşenin burada direnmesi çok değerli. Yeşilimizin, ormanımızın, hayvancılığın, tarımın korunması ve güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için belediyelere çok ama çok önemli görevler düşüyor.”

manda fest.kentimgazetesi3

İstanbul’da Tarım ve Mandacılık Faaliyetlerinin Tanıtımı

Eyüsultan Kaymakamı İhsan Kara ise İstanbul’u televizyondan izleyenlerin tarım yapıldığını ve manda yetiştirildiğini bilmediklerine dikkat çekerek, “İstanbul’da köy mü varmış? Yeşil alan mı varmış?” şeklinde şaşkınlıklarını dile getirdi ve bu faaliyeti kutladı.

Festival Kapsamında Düzenlenen Etkinlikler

Festival kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bunlar arasında yürüyüşler, konserler, atölye çalışmaları, ilk defa düzenlenen manda portre yarışması ve manda sütünden yapılmış ürünlerin tadımları yer aldı.

manda fest.kentimgazetesi4

YORUMLAR 0

    DİĞER HABERLER