Okuduğunuz haber
ŞİŞLİ’DE BAŞKANLIK YARIŞI BAŞLADI

HASAN SEZGİN ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Anasayfa   /    SİYASET    /    ŞİŞLİ’DE BAŞKANLIK YARIŞI BAŞLADI

ŞİŞLİ’DE BAŞKANLIK YARIŞI BAŞLADI

ŞİŞİLİ'de 31 Mart yerel seçimleri öncesi CHP kulisleri hareketlendi. Farklı bir bakış açısıyla yenileşmek hedefiyle yola çıkan 6 ismin de katıldığı toplantıda tek gündem "Başkanlık" oldu. Yerel seçimlere hazırlanan CHP Şişli’nin aday adayları Perpa Ticaret Merkezinde bir araya geldi.

SİYASET      19 Kasim 2023 - 16:50     0

ŞİŞLİ’DE BAŞKANLIK YARIŞI BAŞLADI

CHP'liler 18 Kasım Cumartesi günü PERPA Ticaret Merkezi'nde yapılan toplantıda ilçenin bazı kanaat önderleri "Yerel Seçimler" için  bir ilke ve  davranış biçimi belirlemek amacıyla çeşitli görüşleri gündeme getirdi. Aralarında Belediye başkan adaylıklarında isimleri öne çıkan Serdar Kurşun, Hasan Sezgin, Orhan Beğenmiş, Emin Vahap Şimşek, Mustafa Akın Özerdem ve Metin Öcalan’ ın da katıldığı toplantıda partililer konuyla ilgili olarak görüşlerini  ortaya koydu. Genel ağırlık mümkün ise aday sayısının teke indirilmesi oldu. Bu arada Kurultay'da da gündeme gelen tüm üyelerin katıllımıyla önseçim yapılması yada temayül yoklamasına gidilmesi, üzerinde anlaşılan ilk konu oldu.

"Şişli Değişim istiyor"

CHP Şişli örgütünün her dönem verilen ancak yerine getirilemeyen "Önseçim" yada "Temayül yoklaması" talebinin genel merkeze iletimesi istendi. Tepeden başlayan değişimin tabana yayılmasının şart olduğunu belirten üyeler "Biz tüm üyelerin katılımıyla yapılacak ve tabanın şaşmaz iradesini sandığa yansıtacak bir önseçimin yapılmasın istiyoruz. Takvim sıkışıklığı nedeniyle o olmaz ise eğilip bükülmeden sonuçlarına uyulacak tüm üyelerin katılımıyla bir Eğilim (Temayül) yoklamasının şart olduğunu vurguluyoruz" dediler.  Üyeler eğer bu gerçekleşmez ise Şişli örgütünün dolayısıyla Şişli seçmeninin demokratik iradesinin söz ve karar aşamasına yansımayacağını öne sürdüler.

Yeni seçilecek belediye başkanı ve onu Şişli halkı adına denetleyecek Belediye Meclisinin nasıl oluşacağı hangi profil ve yetkinlikte olması gerektiği, Genel Merkez dayatması değil tabanın ortaklaşa tutumunu ve iradesini yansıtacak bir Kamu Belediyeciliğinin oluşması için bu konuda tüm aday adayları ortak tavır koyacakalarını söylediler.

Toplantının moderatörlüğünü  gazetemiz yazarı  Mali Müşavir Hüseyin Toksöz’ ün yaptığı "Şişli Toplantıları’ nın ilk ayağı ortak tutumun partililere anlatılması ve daha geniş katılımlı bir toplantı da bunların ele alınması kararıyla ileri bir tarihe ertelendi. KENTİM HABER MERKEZİ

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ