Okuduğunuz haber
BÜYÜK YARIŞ BAŞLIYOR!

CHP, ŞİŞLİ BELEDİYE MECLİSİ LİSTESİNDE KADINLAR VE GENÇLERLE YOLA ÇIKTI

Anasayfa   /    SİYASET    /    BÜYÜK YARIŞ BAŞLIYOR!

SON DAKİKA ! BÜYÜK YARIŞ BAŞLIYOR!

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde siyasi partilerin Belediye Başkan Adayları belirlendi. Şişli’de Belediye Başkanı adayı olmak için aday adayı olan onlarca kişi arasından seçilen çiçeği burnunda belediye başkan adayları saha çalışmalarına başladı.

SİYASET      12 Subat 2024 - 08:56     0

BÜYÜK YARIŞ BAŞLIYOR!

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde siyasi partilerin Belediye Başkan Adayları belirlendi. Şişli’de Belediye Başkanı adayı olmak için aday adayı olan onlarca kişi arasından seçilen çiçeği burnunda belediye başkan adayları saha çalışmalarına başladı.

İstanbul’un cazibe merkezi Şişli’de, CHP, AKP, İYİ PARTİ, DEVA, TİP, VATAN ve Saadet Partisi 31 Mart 2024’te gerçekleşecek mahalli seçimlerde Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Şişli’yi beş yıl yönetmeye talip belediye başkan adayları kim?

İşte özgeçmişleri ile Şişli’nin adayları:

CHP Resul Emrah Şahan, AK Parti Gökhan Yüksel, TİP Mehmet Tolga Bektaş, DEVA Muhammed Benan Şenbayram, İYİ Parti Ahmet Ünal, SAADET Partisi Fatih Yılmaz, VATAN Partisi Cemal Akyıldız.

CHP RESUL EMRAH ŞAHAN

1982 yılında Ankara’da doğdu. 

2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun oldu.

2005-2006 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Metropolitan Planlama ve Tasarım Merkezi’nde çalıştı. İstanbul’da tarihi kent alanları üzerine sayısız plan ve projenin geliştirilmesinde görev aldı. 

2006-2014 yılları arasında kendi girişimini kurarak ulaşım, altyapı ve kentsel politika geliştirme çalışmalarına yönelik danışmanlık hizmeti verdi. Aynı zamanda bir teknoloji şirketi kurarak kentsel planlama çalışmalarının teknoloji ile entegrasyonu konusunda çalıştı. 

2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü Belediyesi, Teknik Koordinasyon ve Projeler Birimi Koordinatörü olarak katılımcı kent planlama ve AR-GE çalışmaları konusunda projeler geliştirip uyguladı. Beylikdüzü Vizyon 2030 çalışmasında öncü rol aldı. 

Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı sürecinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2019 Seçimleri Politika ve Projeler Bildirgesinin hazırlanmasında teknik çalışmaların ana koordinasyonunu yönetti. 

2019 – 2023 İstanbul Planlama Ajansı Başkanlığı ve Bimtaş Yönetim Kurulu Başkanı olarak yerel seçimlerde vaat edilen kentsel politikaları “İstanbul 2050 Vizyon Planı” çatısı altında birleştirilmesi ve hızlıca hayata geçirilmesi noktasında en etkin aktörlerden biri oldu.“Şişli Afet Yönetim Planı”nın hazırlanmasında öncü isimlerden biridir. 

Resul Emrah Şahan, evlidir ve bir kızı vardır.
Uzmanlık alanları

  • Şehir ve Bölge Planlama
  • Kentsel Siyaset ve Politika Geliştirme
  • Mekansal Stratejik Plan
  • Kent Vizyon Planları
  • Kentsel Dönüşüm

AK PARTİ GÖKHAN YÜKSEL 
1976 yılında Istanbul Şişli de doğdu.
Aslen Kastamonulu olan YÜKSEL, Maltepe Universitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun oldu.
AK Parti Şişli İlçe Başkanlığında; İlçe yönetim kurulu üyeliği, ilçe başkan yardımcılığı, belediye meclis üyeliği ve ilçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Birçok Sivil Toplum Kuruluşunda görev yapan YÜKSEL ayrıca profesyonel ve amatör kulüplerde futbol oynamıştır.
Evli ve 2 çocuk babası olan YÜKSEL iyi derecede İngilizce bilmektedir

TİP MEHMET TOLGA BEKTAŞ

1975 İstanbul Heybeliada, öğretmen bir anne babanın evladı olarak doğdu. Şişli Nilüfer Hatun ve 19 Mayıs İlkokullarından sonra Nişantaşı Anadolu Lisesi’nden 93 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği ve Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde üniversiteyi oku.

Üniversite yıllarından bugüne emekten-özgürlükten, adaletten ve ekolojiden yana birçok toplumsal ve siyasal çalışmalarda yer aldı. Karadeniz’de Ünye Halkevi çalışmasıyla ilk defa yerel çalışmaya başladı. 1999 depremiyle de yerel çalışmanın önemini iyice kavramaya başladı.

Ekonomik hayatıma 24 yaşında aile firması Güvence Bilgi İşlem Merkezi’nde tasarımcılık ve yayıncılık yaparak başladı. 2009-2020 yılları arasında okul öncesi eğitim kurumu Güvence Oyun Evi’ni kurup, çalıştırdı.

2021’den bugüne değin de Nişantaşı’ndaki Komşu Ambar adında doğal ürünler mekanını çalıştırıyor.

Ünye Halkevi (1999-2003), Arka Güverte Kolektifi, Bellek Şişli Kolektifi, Demokrasi İçin Birlik, English High School’lular Derneği, Mahalle Afet Gönüllüsü AME Derneği, Heybeliada Kütüphane Derneği üyeliği ve Komşu Kapısı Dernek Başkanlığı görevini hala yürütüyor.

Yerel çalışmalardan bazı örnekler

Teşvikiye Sakinleri DAP Yapı Mücadelesi

Bomonti Bira Fabrikası Dayanışması

Şişli Etfal Dayanışması

Maçka Parkı Hepimizin İnisiyatifi

Piyalepaşa -Yedikule Bostanları Dayanışması

Şişli Demokrasi Meclisi

Hayır Şişli Meclisi

Şişli Mahalle Forumları Örgütlenmesi

Maçka Forumu ve FKT

DEVA MUHAMMED BENAN ŞENBAYRAM

1984 yılında Şanlıurfa’da doğdu.

İlk, Orta ve Lise eğitimini Şanlıurfa’da tamamladı.

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2006 yılında tamamladı.

Şişli’de yerleşik BAB Hukuk Bürosu kurucusu olarak serbest avukatlık yapmaktadır.

Hukukun farklı dallarında ihtisas yapmış olup, İngilizce bilmektedir.

Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Şenbayram, lisanslı sualtı squba dalıcısıdır.

Bir dönem Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Hukuk Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuş, iki dönem İstanbul Şanlıurfa Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve İnler Spor Eğitim Vakfı Kurucu Mütevelli Heyeti/Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuş olup, birçok sivil toplum kuruluşunun hizmet ve faaliyetlerinde aktif olarak yer almış, DEVA Partisi Şişli Teşkilat Kuruculuğunu ve İlçe Başkanlığını yapmıştır.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ