Okuduğunuz haber
ADAY ÇOK KOLTUK AZ

ADALAR’I YÖNETMEYE EĞİTİMLİ GENÇ KADINLAR ADAY

Anasayfa   /    SİYASET    /    ADAY ÇOK KOLTUK AZ

ADAY ÇOK KOLTUK AZ

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli seçimlere girecek siyasi partiler, aday adaylık başvuruları için verdikleri sürenin tamamlandı. Şişli’den aday olmak isteyen yüzlerce kişi Belediye Başkanı ve Meclis Üyesi olmak için başvurdu.

SİYASET      27 Aralik 2023 - 07:45     0

ADAY ÇOK KOLTUK AZ

YEREL seçimlere sayılı günler kala hem siyasi partilerde, hem mahallelerde büyük bir heyecan yaşanıyor. Partilerde Belediye Başkan ve Meclis Üyeliği için aday adayı olanlar bir yanda diğer yanda ise mahalle muhtarlıkları ve azalıkları için aday olan Şişlililer. Mahalle sayısı seçime girecek olan parti sayısına bakılırsa yüzlerce Şişlili bu seçimlerde aday olup kazanmak için uğraş verecekler. Rakamsal olarak yaklaşık bir sayı vermek gerekirse iki binden fazla kişinin 31 Mart 2024 yerel seçim şöleninde sahne alacağını söylemek abartılı olmayacaktır.

Başvurular sona erdi

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli seçimlere girecek siyasi partiler, aday adaylık başvuruları için verdikleri sürenin tamamlandı. Şişli’den aday olmak isteyen yüzlerce kişi Belediye Başkanı ve Meclis Üyesi olmak için başvurdu.

Belediye Başkanı, Meclis Üyesi ve Muhtar ve muhtarlık azası olmak için 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçim yarışına hazırlanan aday adayları Şişli’de boy göstermeye başladı.

CHP'de bir koltuğa 21 aday

CHP’den 21 kişi Belediye Başkanı, 201 kişi Meclis Üyesi olmak isterken, AK Parti de ise başkanlık için 3, meclis üyeliği için 80 kişinin başvuruda bulunduğu ilçe başkanları tarafından bildirildi.

İYİ'ler adayını açıkladı

İYİ Partinin adayı Ahmet Ünal’ın Şişli’ye adaylığını geçtiğimiz haftalarda Meral Akşener duyurmuştu. CHP’de Belediye Başkanlığı yarışında aday adayı olanlar içinde; Serdar Kurşun, Özgür Düzgün, Hasan Sezgin, Emrah Şahan, Hayri İnönü, Orhan Beğenmiş gibi isimler öne çıkıyor.

Şişli’de bir ilk Muammer Keskin döneminde yaşandı; Keskin ile birlikte Şişli’yi beş yıl yöneten, beş çalışma arkadaşı; Emin Vahap Şimşek, Turgay Keskin, Umut Şenol, Emrah Şahan, Çetin Keçeli, Belediye Başkanı Muammer Keskin’e karşı, Şişli’den Belediye Başkan aday adayı oldu.

En hareketli parti CHP

Şişli Belediye Meclis Üyesi olmak için alanda çalışan; Turizmci Murat Tüzel, Zeki Kılıç, Hüseyin Toksöz, Kemal Danacı CHP listesinden başvuran aday adayları olarak adlarını duyurdu.

CHP'de kadın başkan adayları, CHP’nin başvuru listesinin yüzde beşlik diliminde yer aldı. Aylin Kotil dışında Gözde Gizem Karasu CHP’den Başkan aday adayı oldu. Sahada varlık göstermeye çalışan Aylin Kotil mahallelerde astırdığı adaylık pankartlarında CHP logosunu koydurtmaması dikkatlerden kaçmadı.

Küçük kıyamet muhtarlıklarda

Belediye başkan ve belediye meclis üyeliklerine olan yoğun ilgiyi geride bıraktıracak olan yarışlar ise mahalle muhtarlıkları ve azaları seçiminde yaşanacak görünüyor. Şişli'nin toplam nüfusu 276.528 kişi olarak belirlendi. İlçede irili ufaklı toplamda 25 mahalle muhtarlığı bulunuyor. Gülbahar Mahallesi 24.682 nüfusla en kalabalık muhtarlık bölgesi olurken, Halaskargazi Mahallesi ise 1.647 kişilik nüfusuyla son sırada yer aldı.

25 mahallede yüzlerce aday

Yasaya göre mahalle muhtar ve ihtiyar heyeti, bir muhtar ile dört azadan teşekkül eder. Heyetin dört yedek azası vardır. Bu yasaya göre en az 250 ile 1500 arasında yurttaşın mahaller muhtar ya da azası olabilmek için yarışacakları ortaya çıkıyor. Bu arada kadın muhtar adayı sayısının artması dikkatlerden kaçmıyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ